Welkom op de website van Maas en Waal

Familie van der Zanden

Wij zijn Johnny en Lonneke van der Zanden, in Dreumel runnen wij een melkveebedrijf waar wij ongeveer 120 koeien melken. Dit doen wij sinds 2021 met twee melkrobots. Via deze melkrobots gaan onze koeien in het voorjaar tot de herfst naar buiten. In de wei kunnen ze lekker grazen en weer naar binnen wanneer ze dat willen. Doordat de koeien zelf kunnen kiezen of ze naar buiten gaan of binnenblijven blijft het rustig in de stal. Naast de melkkoeien hebben wij ook nog ongeveer 70 stuks jongvee. Dit jongvee is geboren op ons bedrijf en groeit op tot melkkoe op ons bedrijf. Wij kopen geen koeien aan waardoor er verschillende generaties koe families op ons bedrijf lopen.

Op ons bedrijf vind je een zelfbedieningswinkel met de naam JoLo. Hier verkopen wij ijs, melk en kaas. Het ijs maken wij van de melk van onze eigen koeien, hiervoor hebben wij het certificaat ijsbereider. Ons ijs heeft een zo laag mogelijke suikerwaarde en een vetwaarde die hoger is dan gemiddeld. Dat komt doordat onze koeien lekkere volle melk produceren en die gebruiken we daarom graag! Als je een ijsje komt halen dan kun je bij ons even rustig zitten, je mag een kijkje in de stal nemen en kunt ons vragen stellen. Daarnaast hebben wij een speeltoestel voor kinderen. We hopen je graag een keer te zien!

In onze stal staat dierenwelzijn voorop. Zo is er in onze stal veel licht, ruimte en frisse lucht. Wanneer het buiten warm is proberen wij onze stal zo koel mogelijk te houden voor onze koeien. Dit doen wij doormiddel van ventilatoren en een soakingsysteem. Dit systeem, dat boven ons voerhek hangt, verspreid druppels water over de koeien zodat ze af kunnen koelen. Wij vinden het belangrijk dat onze koeien altijd vers voer en schoon water tot hun beschikking hebben. Ons voer komt van eigen land, ook in de winter. Dit doen wij door ons gemaaide gras en gehakselde mais op te slaan in een voerkuil. Op deze manier behouden wij de kwaliteit van ons voer en hebben onze koeien ook in de winter, voer van ons land.

Familie van der Zanden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners