Welkom op de website van Maas en Waal

Kloosterboerderij van Buuren

Wij zijn Robert en Mirjam, samen met onze kinderen wonen en werken wij op kloosterboerderij van Buuren. Op ons bedrijf hebben we zo’n 60 stuks Belgisch Witblauwe koeien, 100-150 varkens en een stuk of 15 kippen een plekje.

De koeien lopen een groot deel van het jaar buiten. In de winter staan ze binnen in een hellingstal met grote en ruime hokken vol stro. Nadat een koe ongeveer drie kalveren heeft gehad, maken we haar slachtrijp en wordt ze geslacht. Het vlees verkopen we in onze boerderijwinkel en aan keurslagers, landwinkels, een supermarkt en horecabedrijven in de omgeving.

Onze varkens leven buiten in speciale varkenshutten. Een toom biggen blijft bij elkaar nadat ze op een leeftijd van 8 weken bij de moeder worden gespeend. Iedere toom heeft een eigen perceeltje land tot zijn beschikking, waar de dieren volop kunnen wroeten, rollen en luieren. Deze vorm van huisvesten geeft ontspannen varkens met een vrolijke krul in de staart.

Wij zijn ervan overtuigd dat als we de dieren een goed leven bieden, het vlees veel smakelijker is. Gezond voeren en een knuffel hier en daar zijn daarom vanzelfsprekend.

We brengen onze dieren zelf bij het slachthuis, zodat er zo min mogelijk stress is voor de dieren. Na het slachten verwerken we het vlees zelf op ambachtelijke wijze, zodat we zeker weten dat de kwaliteit goed is. Dat doen we in onze eigen slagerij op de boerderij.

We doen mee met Boert Bewust omdat we willen laten zien waar voedsel vandaan komt, wat er gebeurt op een boerderij en we willen onze bezoekers en volgers bewust maken dat boeren goed bezig zijn voor landschap, omgeving en maatschappij. We zijn trots op ons bedrijf en dat laten we graag zien!

 

Kloosterboerderij van Buuren

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners