Welkom op de website van Maas en Waal

Ons ei – De Zwaanheuvelhoeve

Welkom op de pagina van Willem en Corina van Mourik! Samen met hun compagnon Ton van Welie runt het drietal vol passie twee pluimveebedrijven in de plaatsen Dreumel en Boven-Leeuwen. Meer weten over deze boeren, hun boerderijen en visie? Lees gauw verder!

‘Ons ei, het ei van dichtbij. Dat is een biologisch ei uit een vertrouwd nest. Een gezond, eerlijk en duurzaam ei met het 3 sterren Beter Leven keurmerk, rechtstreeks van de boerderij. Zelf door ons geraapt, verpakt en naar de winkel gebracht. Of haal je eieren zelf op bij onze boerderij in Boven-Leeuwen of in Dreumel.

 

Ons ei is geboren uit een samenwerking tussen de bevlogen pluimveehouders Corina en Willem van Mourik en boerenzoon Ton van Welie, die er altijd al van droomde om zelf kippen te houden. Samen geloven we dat gezonde en blije kippen de lekkerste eieren leggen. En dat eieren die zijn geproduceerd met oog voor dier, natuur en klimaat nog net iets lekkerder smaken.

Bij mooi weer scharrelen onze kippen lekker buiten. De grote weide is aangeplant met wilgen, noten- en fruitbomen. Dat zorgt voor beschutting tegen het weer, en zorgt ook dat de kippen zich veilig voelen. Vogels, bijen en insecten worden door de bomen aangetrokken en dat is goed voor de biodiversiteit. Er is genoeg ruimte voor een heerlijk stofbad en bij slecht weer kunnen de kippen in de droge en warme stal terecht. Wij geven de kippen zelfs meer ruimte dan wettelijk is vereist bij een biologische houderij, zodat ze nog meer comfort hebben. Onze eieren voldoen aan de allerhoogste eisen van de Dierenbescherming:

3 sterren van het Beter Leven keurmerk.

Het voer dat de kippen krijgen is biologisch. Dit houdt in dat er geen gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt om het voer te verbouwen. Het is een mix van mais, tarwe, gerst en soja en zit boordevol vitamines en mineralen. Iedere dag voeren we ze met de hand biologisch graan bij. Hier nemen we graag de tijd voor, omdat we zien dat de kippen hier echt van genieten. Gezonde voeding en een goed leefklimaat betalen zich terug: onze kippen hebben een goede weerstand en zijn vrij van antibiotica. Dat is beter voor onze kip, Ons ei en natuurlijk voor uw gezondheid!

Wij geloven in een ei van dichtbij. Vanuit ons eigen ‘nest’ in Boven-Leeuwen en Dreumel leveren wij kakelverse eieren in de streek. We brengen ze zoveel mogelijk zelf naar winkels, zorginstellingen en restaurants in de buurt. Korte lijnen werken het beste om onze liefde voor de kip en het ei over te brengen. Dat geeft een vertrouwd gevoel en het scheelt in de transportkilometers.

Onze locatie in Dreumel is bovendien helemaal energieneutraal: zonnepanelen voorzien het hele bedrijf van energie. Ook in Boven Leeuwen zijn we hard bezig het bedrijf energieneutraal te maken. De mest van onze kippen wordt gebruikt voor het kweken van biologische champignons. Zo dragen we ook bij aan het sluiten van de kringloop. Onze eieren worden daarnaast verpakt in het meest duurzame verpakkingsmateriaal. Dit is beter voor het milieu en de eieren zijn goed beschermd.

Wij vinden het leuk om onze klanten te ontmoeten en een praatje met je te maken. Daarom verkopen wij onze eieren ook aan huis. Kom gerust eens een kijkje nemen op onze boerderij. Zo kun je zelf ervaren hoe onze kippen leven en hoe ze elke dag hun best doen voor Ons ei.’

 

Ons ei – De Zwaanheuvelhoeve

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners