Welkom op de website van Maas en Waal

VOF Cruijsen

Welkom op de pagina van familie Cruijsen, melkveehouders uit het Gelderse Dreumel. Tom en Daisy hebben samen vier jonge zoons. Naast het melkveebedrijf, runt het gezin een boerencamping; een mooie combinatie! Tom zit samen met zijn ouders in een VOF. Samen zorgen zij voor hun 100 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Waarom de camping en het melkveebedrijf een mooie combinatie zijn? De campinggasten ervaren het boerenleven volop! Daisy vertelt: “ik dompel de gasten onder in de boeren beleving. Tijdens hun vakantie krijgen ze een uniek inkijkje in onze boerderij en ontdekken, proeven, ervaren en beleven ze! Veel van mijn gasten komen uit de stad. Wat ze hier meemaken, is helemaal nieuw. Vaak gaan de gasten met een heel ander beeld van de melkveesector weg, als dat ze hier kwamen.”

De 100 melkkoeien worden op biologische wijze gehouden. Familie Cruijsen wekt een groot gedeelte van hun energieverbruik zelf op door middel van zonnepanelen en probeert hun melkveebedrijf op een duurzame manier te managen. “De gezondheid en het welzijn van onze dieren staat voorop. Door onze dieren optimaal te verzorgen en niet het uiterste te vragen, gaat het eigenlijk vanzelf. We proberen toe te werken naar een sluitende kringloop.

Familie Cruijsen heeft aandacht voor alles wat groeit en bloeit op, en rondom hun boerderij. Ze beheren veel natuurland, waarbij een deel beweidt wordt door hun koppel brandrode runderen; een zeldzaam ras in Nederland. Wanneer er gemaaid moet worden, zorgt de ‘wildverklikker’ op de maaier ervoor dat wilde dieren, zoals jonge haasjes, gespaard worden.

Deelname aan Boert Bewust sluit goed aan bij de bedrijfsvoering van familie Cruijsen. “We proberen zo bewust mogelijk te boeren, en hebben al veel contact met burgers door onze camping. Door onze deelname aan Maas en Waal Boert Bewust hopen we ook meer de samenwerking op te zoeken met andere boeren uit het gebied.”

VOF Cruijsen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners