Welkom op de website van Maas en Waal

Zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’

Wij zijn Alma Valentijn en Bram Jansen. Samen met onze kinderen runnen wij in Horssen het zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’. Het bedrijf is vernoemd naar een van onze eerste koeien: Leentje. Een koe waar wij ontzettend veel aan te danken hebben.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 40 stuks runderen van het ras Blonde D’Aquitaine. Hoewel de kalveren van dit ras echte vleestypische kalveren zijn, zijn zij tenger bij hun geboorte. Daardoor worden zij bijna allemaal op natuurlijke wijze geboren.

Diergezondheid en dierwelzijn vinden wij erg belangrijk. Een groot deel van het jaar lopen de dieren in de wei. Door zelf ons vee te fokken en preventief te werken, proberen we ziektes buiten de deur te houden, waardoor antibiotica alleen gebruikt wordt als het echt niet anders kan. Aan de wijze waarop wij onze runderen houden, zijn inmiddels twee sterren Beter Leven Runderen toegekend..

Het vlees van onze runderen met antibioticavrij leven, verkopen we sinds een aantal jaar ook op onze boerderij. Wij vinden het leuk om anderen blij te maken met een goed stuk vlees van onze eigen boerderij en zo direct kennis te maken met onze klanten. Bij een bezoek aan onze winkel kun je gelijk een kijkje nemen in de stal. Dan vertellen wij jullie graag alles over onze werkwijze en de dieren.

Omdat we het contact met de burger belangrijk vinden, doen we ook mee met Boert Bewust. Zo werken we aan een goede boer-burger verbinding en dat komt het imago van de sector ten goede. Wij vinden het belangrijk om iedereen een te vertellen waar voedsel vandaan komt en bij ons kun je dat ook echt zien.

 

Meer weten? Kom naar onze boerderij en neem alvast een kijkje op www.deleentjeshoeve.nl

Zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners