Zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’

Over Zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’

Wij zijn Alma Valentijn en Bram Jansen. Samen met onze kinderen runnen wij in Horssen het zoogkoeienbedrijf ‘De Leentjeshoeve’.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 40 stuks runderen van het ras Blonde D’Aquitaine. Hoewel de kalveren van dit ras echte vleestypische kalveren zijn, zijn zij tenger bij hun geboorte. Daardoor worden zij bijna allemaal op natuurlijke wijze geboren.

Diergezondheid en dierwelzijn vinden we erg belangrijk. Een groot deel van het jaar lopen de dieren in de wei. Door zelf ons vee te fokken en preventief te werken, proberen we ziektes buiten de deur te houden, waardoor antibiotica alleen gebruikt wordt als het echt niet anders kan.

Het vlees van onze dieren verkopen we sinds kort ook op onze boerderij. We vinden het leuk om anderen blij te maken met een goed stuk vlees van onze eigen boerderij en zo direct kennis te maken met onze klanten.

Omdat we het contact met de burger belangrijk vinden, doen we ook mee met Boert Bewust. Zo werken we aan een goede boer-burger verbinding en dat komt het imago van de sector ten goede.

Bijzonderheden

Kijk ook eens op:
www.deleentjeshoeve.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit