Welkom op de website van Maas en Waal

Over ons

Wij, boeren en tuinders in Maas & Waal, zorgen goed voor onze planten en dieren en doen dit met passie. Wij produceren voedsel op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van onze bedrijven om tegemoet te komen aan maatschappelijke wensen. Wij vinden het belangrijk dat de samenleving ons waardeert en meer betrokken raakt bij onze bedrijven en de herkomst van voedsel.

Boert Bewust fungeert als kapstok voor activiteiten die boeren en burgers verbinden in de streek. Met Boert Bewust realiseren we visitekaartjes van bedrijven en activiteiten in de streek. Én gaan we op nieuwe manieren de dialoog aan met de directe omgeving. Burgers kunnen laagdrempelig verschillende type bedrijven bezoeken (elke dag) en in gesprek gaan  met ondernemers. Daarnaast organiseren we vernieuwende activiteiten om in gesprek te komen en te blijven met burgers in de regio. Boert Bewust fungeert daarbij als label wat staat voor openheid en transparantie. De agro-sector geeft ruimte aan burgers en gaat met hen in gesprek.

Boert Bewust brengt lokaal agrarisch ondernemerschap in beeld. Het borgt en maakt zichtbaar dat er volop aandacht is voor dier, milieu en omgeving in de bedrijfsvoering van de veehouderijbedrijven en bedrijven in de plantaardige sector.

Organisatie

Maas & Waal Boert Bewust werkt nauw samen met Rijk van Nijmegen Boert Bewust. Daarnaast wisselen we kennis en ervaringen uit met de andere streken in Nederland. Deze komen samen onder de landelijke koepel, Stichting Boert Bewust.

Kern Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Maas en Waal

Martien Nillessen (Groesbeek) – Voorzitter
Bea Bosch (Horssen) – Kerngroep lid
Fenna Bruijsten (Malden) – Kerngroep lid
Marlieke Marcusse-Schiltmans (Druten) – Streekcoördinator
Corina van Mourik (Dreumel) – Social Media

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners