Welkom op de website van Maas en Waal

Boeren en tuinders pakken uit met de kerst

Verlichte boerderenroute van 19 december tot en met 3 januari.
Kom langs bij boeren en tuinders in je eigen omgeving en geniet van het platteland in kerstsfeer.

In aanloop naar de kerstdagen, in dit roerige jaar, zoeken we allemaal naar verbinding. We hebben behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan ‘pakken boeren en tuinders uit met kerst’. Een initiatief van Boert Bewust, ZLTO en LTO Noord.. Wij nodigen je graag uit om in de dagen rondom kerst, in eigen omgeving en vanuit je eigen auto, met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland. Uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden.

Platteland in kerstsfeer
Vanuit Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust organiseren we tussen 19 december en 3 januari een verlichte boerderijenroute. De route die voert door Groesbeek – Malden – Overasselt – Wijchen – Beuningen en Horssen wordt gecombineerd met een leuke puzzeltocht.  Tijdens de openingstijden van de diverse boerderijwinkels is het mogelijk om streekproducten op te halen en alvast lokaal je feestdagenboodschappen te doen. De verlichte boerderijentocht wordt de gehele kerstvakantie aangeboden waardoor je de route kan bewonderen op een eigen gekozen moment. De route is opgesplitst in drie kleinere routes (van circa 45 kilometer) waardoor het ook mogelijk is om een gedeelte van de totale route in je eigen woonomgeving te bewonderen.

Meer informatie en aanmelden
Kijk op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl en meld je aan (mogelijk vanaf 7 december 2020). Vervolgens krijg je de route per mail thuis gestuurd.


Het initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’
De kerstactie is een initiatief van Boert Bewust, ZLTO en LTO Noord. Als boeren en tuinders weten wij als geen ander dat je er voor elkaar moet zijn. Dag in dag uit zijn wij bezig met het dagelijkse eten en drinken, groen in en om het huis, een gezonde leefomgeving en een mooie, diverse natuur. Producten waar we allemaal van genieten. Ook tijdens de feestdagen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners