Haneman Biofruit

Over Haneman Biofruit

Wij zijn Toine Janssen en Jeanette Litjens en ons bedrijf Haneman Biofruit is gevestigd in Winssen. Op ruim 28 hectare boomgaard in het ‘Land van Maas en Waal’ telen we appels en peren. De bekendste zijn de Elstar appels, Conference peren en sinds 2016 hebben we hier de Maribelle appel aan toegevoegd die verkocht wordt onder de naam  “BelleBio ®”. Onze appels en peren worden verkocht via de groothandel, horeca en via streekwinkels. Voor de afzet van ons fruit zijn we lid van de coöperatieve telersvereniging Best of Four. Dit is een afzetvereniging met ruim 190 fruit, glas en vollegrondgroententelers met gezamenlijk een breed assortiment voor vrijwel iedere marktvraag.

Het fruitbedrijf is een echt familie bedrijf en is al bijna 100 jaar in handen van de familie Janssen. Toine en Jeanette, zijn de derde generatie en hebben in 2000 het bedrijf overgenomen van de vader van Toine. Het bedrijf is toen gegroeid van 12 hectare naar de huidige 28 hectare boomgaard. In 2004 is de huidige locatie aangekocht omdat deze grenst aan een boomgaard gunstiger gelegen is tussen de overige boomgaarden. Toine heeft een cursus biologische teelt gevolgd en in 2011 tot en met 2014 heeft het bedrijf de omschakeling gemaakt naar biologisch fruit. In 2017 hebben we een nieuwe loods gebouwd waar het fruit opgeslagen kan worden en waar de werktuigen droog kunnen staan. Tevens hebben we toen een huisvesting voor onze medewerkers gerealiseerd.
Het de bouw van de nieuwe loods kwam er ook ruimte om de sappers die we  over hadden genomen van een stoppende collega, in gebruik te nemen. Met deze sappers maken we zelf sap van onze eigen appels en peren op ons eigen bedrijf. Een echt uniek streekproduct wat herkenbaar is aan het merk: “Echte Sap!” 

Wij zijn deelnemer van Maas en Waal Boert Bewust omdat we graag willen laten zien wie we zijn. We zijn trots op ons bedrijf en laten graag zien hoe we onze appels en peren telen. We proberen elke 2 jaar een opendag te houden zodat van dichtbij te zien is hoe we te werk gaan. Maar via klompenpaden die tussen onze boomgaarden lopen kunt u elke dag een kijkje nemen in de gaard.

 

Bijzonderheden

Uniek in de streek:

Samen met vijf collega fruittelers teelt Haneman Biofruit het appelras Maribele op biologische manier.  Deze speciale biologische appel wordt afgezet onder de merknaam BelleBio®.Dit concept is uniek in de Nederlandse fruitteelt en is voor Haneman Biofruit extra speciaal, omdat de oorsprong van deze appel ligt in het eigen dorp. De BelleBio is onder andere verkrijgbaar via bekende supermarkten. Kijk voor meer informatie over deze speciale appel op www.bellebio.nl

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit