Verploegen Melkvee VOF

Over Verploegen Melkvee VOF

Lid geworden in september 2018

Wij zijn Herbert en Annelies Verploegen. Samen met onze kinderen runnen wij een melkveebedrijf in Winssen. Op het bedrijf houden we ongeveer 139 melkkoeien. De kalfjes die later op ons bedrijf als melkkoe gebruikt worden, groeien op bij een andere boer.

Die keuze hebben we bewust gemaakt, zodat we alle aandacht kunnen richting op de melkkoeien.

Onlangs hebben we de ligboxen in de stal vernieuwd, waarbij we ruim aandacht besteed hebben aan veel ruimte en comfort voor de koeien. We vinden het belangrijk dat de koeien zich goed voelen en gezond zijn. Ons antibioticagebruik is zeer laag, het gebruik ligt ongeveer de helft onder de norm waaraan we moeten voldoen.

In de stal vind je koeborstels waar de koeien zich kunnen laten borstelen. Er hangen ventilatoren die zorgen voor een aangenaam klimaat. Onze melkkoeien komen alleen in de wei als ze droogstaan (met zwangerschapsverlof zijn), voor de rest houden we de koeien op stal. Zo kunnen we ze de beste zorg geven en het beste voer geven dat ze nodig hebben om melk van te produceren.

We doen mee met Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden om verbinding te zoeken met de maatschappij, te laten zien hoe we met onze dieren omgaan en waar het voedsel voor de consument vandaan komt. We willen graag waardering voor het voedsel dat we produceren, en dat zoeken we door transparant te zijn over ons bedrijf.

Bijzonderheden

Jaarlijks nemen wij deel aan ‘Boeren en tuinders pakken uit’ een evenement wat onder andere georganiseerd wordt door Boert Bewust. Mensen kunnen dan bij ons terecht voor een workshop koeschilderen en een rondleiding.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur