Vleesveehouderij Lam

Over Vleesveehouderij Lam

Lid geworden in juni 2018

Vleesveehouderij Lam is gestart als hobbybedrijf. Deze hobby is in 1988 uitgegroeid tot een volwaardig vleesveebedrijf. Het bedrijf wordt gerund door Ad en Anneke Lam. Het bedrijf telt jaarrond ongeveer 240 dieren, zowel mannelijke als vrouwelijke runderen.

Op het bedrijf is veel aandacht voor dierenwelzijn en gezondheid. De dieren worden gehouden in ruime strohokken. In de zomer lopen de dieren buiten in de wei. De stromest van het bedrijf vormt een waardevol bemestingsproduct voor fruittelers in de omgeving.

Ad en Anneke Lam hebben veel aandacht voor de omgeving. De ondernemers laten het bedrijf graag zien en vertellen daarbij over de manier waarop de runderen gehouden en verzorgd worden. Ad: ‘wij zijn trots op ons bedrijf en produceren kwaliteitsvlees. Onze dieren hebben een goed leven gehad’.

Bijzonderheden

Voor de afzet van vlees wordt samengewerkt met de betere vakslagers in Nederland. Deze slagers worden rechtsstreeks beleverd vanuit vleesveehouderij Lam, of via een vleeshandel waar intensief mee wordt samengewerkt. Kwaliteit van het eindproduct staat daarbij voorop

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit