Welkom op de website van Maas en Waal

25 maart 2024

Inspiratie opdoen tijdens Tour de Boer

Een mooie dag vol inspiratie en innovatie: dat was de Tour de Boer van Rijk van Nijmegen & Maas en Waal Boert Bewust! 

Onze boeren runnen niet alleen hun bedrijf, maar organiseren vaak ook vrijwillig evenementen of open dagen om hun passie met jou te delen. Vandaag was het tijd om onze eigen boeren eens in het zonnetje te zetten middels een inspiratietour. Een tour waarbij we samen op ontdekkingsreis gingen naar de prachtige Zorg en Belevingsboerderij De Groenerie.

Een bron van inspiratie en innovatie

De Groenerie, een veelzijdig bedrijf met grootse ambities, opende haar deuren voor een unieke ervaring. Van binnenspeeltuin tot vlindertuin, van maisdoolhof tot groentetuin, van landwinkel tot zorgboerderij – elke stop tijdens de rondleiding bracht nieuwe inzichten en inspiratie. 🥩🥬🦋🚜

Nieuwe ideeën om te verbinden

Door het samenkomen konden de boeren sparren over innovatieve mogelijkheden en tot nieuwe ideeën komen. Vooral het leren van een (beginnend) circulair agrarisch bedrijf zorgde voor een verfrissende kijk op duurzaamheid en efficiëntie in de landbouwsector.

Van boerderij tot bord

Onze boeren willen naast het runnen van hun bedrijf ook een steentje bijdragen aan de samenleving en een beter en schoner milieu. Bij Boert Bewust blijven we ons inzetten voor open en eerlijke gesprekken over land- en tuinbouw, zodat iedereen weet waar zijn of haar voedsel vandaan komt. Doe mee met onze missie en ontdek de passie van de boeren en het boerenleven!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners