Welkom op de website van Maas en Waal

5 juli 2024

Provincie Gelderland bezoekt Hoeve de Betuwe

Gedeputeerde Peter Drenth van de Provincie Gelderland bracht een bijzonder bezoek aan Hoeve de Betuwe, een biologisch agrarisch bedrijf dat verblijf in luxe safaritenten combineert met een biologische melkveehouderij. Dit bezoek was onderdeel van een rondgang door het Land van Maas en Waal, een regio boordevol verrassingen en innovatie.

Daisy van Hoeve de Betuwe vertelt enthousiast over haar ervaring “Het was heel leuk en het voelde echt alsof er naar onze ideeën werd geluisterd. We bespraken mogelijkheden voor meer alternatieve neventakken zoals campings en boerderijen. Het is belangrijk dat gemeenten meedenken in plaats van moeilijk doen met vergunningen en mogelijkheden in het buitengebied.” Als Boert Bewust zijn we ook enorm trots dat dit gesprek mogelijk is.

Het Land van Maas en Waal: Een Onontdekte Schat

Peter Drenth was onder de indruk van de regio: “Het Land van Maas en Waal is één van de verborgen parels van Gelderland. Zodra je de snelweg afgaat, word je verwelkomd door een prachtig groen landschap met idyllische dorpen en imponerende dijken, perfect voor wandel- en fietsroutes. Het gebied barst van de mooie initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme, en tot mijn verbazing nog relatief onbekend bij veel mensen.”

Een dag vol inspiratie en verbinding

Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek aan Hoeve de Betuwe. “Hoeve de Betuwe toont een schitterende verbinding tussen een agrarisch familiebedrijf, landschap en toerisme. Het is een voorbeeld van hoe je recreatief ondernemerschap steeds kunt vernieuwen en aanpassen aan de streek,” aldus Drenth. Hij waardeerde de inzet en visie van de bevlogen eigenaren.

Kansen voor de toekomst

De provincie Gelderland werkt aan een nieuw beleidskader voor recreatie en toerisme, waarin economische, ecologische, culturele en sociale waarden centraal staan. Dit kader zal aandacht schenken aan ondernemers van alle groottes. “Een informeel bezoek zoals vandaag biedt de perfecte gelegenheid om met ondernemers te praten over de kansen en uitdagingen die zij zien. Het was een inspirerende dag met veel waardevolle inzichten die ik zeker meeneem in het beleidskader,” vertelde Drenth.

Hoeve de Betuwe kijkt met trots terug op deze bijzondere dag, mede mogelijk gemaakt door Stichting Bureau Toerisme, en kijkt uit naar verdere samenwerking en groei binnen de regio. Daar staan wij als Boert Bewust helemaal achter!

Dit item gaat over de volgende boer(en)

Melkveehouders

VOF Cruijsen

Bekijk deelnemer
Melkveehouders

Papesteeg 3, 6621 KW Dreumel

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners